Friday, April 16, 2010

Ketam butter milk


Ketam di bersihkan dan rebus sebentar

Beberapa biji cili api di hiris
3 ulas bawang putih dicincang halus
4 sudu butter
4 sudu susu pekat
1 1/2 sudu air
daun kari

cara :

- dalam kuali cairkan butter, masukkan cili api, dan bawang putih
- kemudian masukkan susu pekat... serta sedikit air mengikut kadar kepekatan yang di sukai..
- setelah itu tuang ke atas ketam yang sudah di kukus tadi,..
- sedia di hidang

Nota :
- Kuantiti butter dan susu mengikut jumlah ketam
- juga sesuai dihidang bersama sama dengan udang atau lobster

2 comments:

ida said...

tq untuk resepi, sy dh try tghari td, husband ckp jadi mcm kat kedai..time kasih bnyk2 yer

~*juwreen swEetoO*~ said...

boleh x kalau masak lauk ni xde daun kari...huhu...